СТАРТИРА ТУРНИРЪТ „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“

На 25.06.2019 г. в гр. Балчик стартира Футболен турнир под мотото „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“, посветен на каузата за толерантност. Събитието организира за пета поредна година СОНИК СТАРТ, за да акцентира върху необходимостта от преодоляване на стигмите и предразсъдъците в обществото и подкрепи равния старт на деца от различни рискови групи. ФУТБОЛНИЯТ ТУРНИР е едно от мащабните събития, част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, която има за цел да насърчи толерантното отношение и повиши чувствителността към уязвимите групи.

Турнирът стартира на площада пред сградата на общината в 17:00 ч., когато официални гости, фенове и отбори застанаха рамо до рамо зад значимата кауза. Добри Атанасов – спортен журналист от Дарик радио, и Илонка Костадинова – представител от екипите на СОНИК СТАРТ бяха водещи на официалното откриване на събитието. Водещите представиха участниците в турнира в категория деца: за възрастта 14 – 15 г.: „Тича“ Аксаково, Суворово, „Черноморец“ Балчик, „Тимирязев“ Каварна, Тутракан и “Спартак” Варна, а във възраст : Суворово, „Черноморец” Балчик, „Тича“ Аксаково и Драгоман. Ветераните, които ще се включат, са: Провадия, Карлово, Балчик и Кайнарджа.

Патронът на събитието – Николай Ангелов, кмет на Балчик, и Миглена Маркова-Господинова приветстваха всички тържествено, като споделиха своето удовлетворение от постигнатото през годините и убеждението, че победата е възможна и тя се случва имено чрез приятелството и подадената ръка.

С концерт на Отбор на сърцето продължи вълнуващата програма по откриването. DJ Doncho, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Skiller прегърнаха идеята и взривиха сцената със своите изпълнения. Децата очакваха звездите, като щурмуваха звездния подиум с решителност и станаха част от музикалната програма.

Отборът на сърцето се включи и в играта на терена на толерантността в състав: Лео, Играта, Монти, DJ Doncho, Спенс, Skiller, Пацо, Кристиян Милатинов, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев, Янко Узунов и Андре Токев от 19:00 ч. на стадион „Градски“, когато се изигра и първият демонстративен мач с домакините от ФК „Черноморец“ Балчик. Двата отбора показаха много качествени изпълнения на зеления килим. Интригата в двубоя остана до края. Отборът на сърцето откри резултата след свиреп шут на Крис. Новото попълнение, извикано по принуда в редиците на домакините на полувремето – Илонка Костадинова, възстанови равенството след самостоятелен рейд. Окрилени от това попадение, домакините стигнаха и до втори гол чрез Милко Милков. Неочаквана дузпа, реализирана от Пацо, доведе нещата до 2:2. При дузпите спортното щастие бе на страната на Отборът на сърцето. Брилянтни изяви на вратите на двата отбора имаха Лео Бианки и кмета на община Балчик – Николай Ангелов. Спонсори на събитието са Захарни изделия – Варна, А1 и Изворна вода “Балдаран”.

Футболен турнир „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“ ще продължи до 30.06.2019 г. с футболни срещи на деца и ветерани, за да завладява не само с таланта и енергията на играчите, с красотата и динамичния, вълнуващ свят на футбола, но и с несломимия дух и общото разбиране за необходимостта от това да играем в един отбор, за да постигнем победа за всички!