СТАРТИРА ФУТБОЛЕН ТУРНИР БЕЗ КРАЙ “INFINITY FOOTBALL” 2018

На 26.06.2018 г. на стадион „Градски” в гр. Балчик стартира Футболен турнир „Infinity Football”, призоваващ за нулева толерантност към нетолерантността в нашия свят. „Infinity Football” се организира от СОНИК СТАРТ за четвърта поредна година като част от Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ” и събира под егидата на спорта десетки привърженици на каузата.

“Infinity Football” официално бе открит от Управителя на СОНИК СТАРТ – Мигена Маркова-Господинова и Николай Ангелов – кмет на община Балчик, под чийто патронаж се провежда събитието.

Завладяващият силен старт бе положен с преживяването на момента, в който всички отбори застанаха рамо до рамо на стадиона, нетърпеливи и горди да започнат надпреварата за каузата на толерантността.

Пред всички присъстващи се изтегли и дългоочакваният жребий, който определи и първите два мача.

На цели петнадесет гола станаха свидетелите зрителите на градския стадион „Балчик“ в първия ден на “Infinity Football”. Първите две срещи бяха между отборите на „Черноморец“ Балчик и „Лъвчетата“ Суворово, както и между Аксаково и отборът на СОНИК СТАРТ, съставен от деца, ползватели на социални услуги, предоставяни от организацията.

В първия мач „Лъвчетата“ дръпнаха с 1:0, като този резултат се задържа до почивката. Но след нея, поведени от Толга Мюрвет – Неймар и Крис Евдокиев, домакините успяха да обърнат резултата с 3:1.

Цели 11 гола паднаха в другия двубой, в който през първото полувреме отборът на СОНИК СТАРТ губеше с 1:5, но след почивката вкараха цели 5 безответни гола за крайното 6:5.

През втория състезателен ден (27.06.2018) предстоят цели осем мача. Стартът ще бъде даден в 9:30 часа с двубойте „Черноморец“ Балчик – Тутракан в Група А и отборът на СОНИК СТАРТ и Червен Бряг в Група Б.