ДЕЦАТА ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП НА СОНИК СТАРТ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕТО СИ В КОНКУРСА „МОЯТ ГРАД Е МОЯТ ДОМ“

През 2018г. над 40 деца от различни възрастови групи от Центровете за настаняване от семеен тип на СОНИК СТАРТ се включиха в конкурса-предизвикателство за креативност на тема „Моят град е моят дом“. Рисунки, есета, послания и колажи бяха само част от творбите, чрез които децата изразиха своите чувства относно града, в който живеят.

Управителят на СОНИК СТАРТ – г-жа Миглена Маркова-Господинова – изрази своето възхищение от таланта на младите творци и връчи заслужените награди, като всеки участник получи специална раница с мотото на Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“, както и индивидуални подаръци, придръжени с лично послание от г-жа Маркова-Господинова.

Конкурсът „Моят град е моят дом“ има за цел да ангажира активността и въображението на децата от Центровете за настаняване от семеен тип на СОНИК СТАРТ, като провокира позитивни модели на отговорно поведение и запознаване с културните и исторически ценности на града, който децата наричат свой дом.