ФИНИШИРА “INFINITY FOOTBALL” – ТУРНИРЪТ ЗА ЕДНА КАУЗА БЕЗ КРАЙ

Завърши четвъртото издание на Футболен турнир “Infinity Football” – събитието, което обединява деца и ветерани във вълнуващо приключение на терена на спорта и толерантността. В рамките на 6 дни деца и ветерани се състезаваха, за да засвидетелстват своята любов към футбола, своята съпричастност и ангажираност към „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ” – Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ, организирана от СОНИК СТАРТ.

Последният ден от турнира “Infinity Football” 2018 предложи любопитни сблъсъци между отборите на Провадия, Карлово, Кайнарджа и домакините от Балчик. В началото на деня Провадия и Карлово премериха сили и мачът завърши с резултат с резултат 5:0 в полза на Провадия. Ветераните от Балчик разчитаха на здрава защита, но Кайнарджа отбелязаха впечатляващите 11 гола и мачът завърши с резултат 3:11.

Отборът на Провадия показа безспорна класа на терена и грабна купата за първо място. Голмайстор на “Infinity Football” 2018 стана играчът с номер 6 от Провадия – Диян Атанасов.

След последните оспорвани двубои се състоя и награждаването в Категорията „Ветерани”, както и официалното закриване на “Infinity Football” 2018. Миглена Маркова – Господинова – Управител на СОНИК СТАРТ – връчи купите за първите три места – отборите на Провадия, Кайнарджа и Карлово. Всеки отбор получи специални плакети по случай 10 годишния юбилей на СОНИК СТАРТ, както и куп подаръци.

Настъпилият момент на сбогуване и равносметка отчете неоспоримата победа на участниците, достигнали високи резултати в своята отдаденост и майсторство, умение и упорство, но най-вече – в непоклатимостта и придържането към феърплея и ценностите на спорта – на терена и в живота.

1-ви юли се превърна в истински празник, когато отбори и зрители, организатори и гости, малки и големи, се насладиха отново на игра, в която спортът и надпреварата са нещо повече от преследване на победата – те са борба за приятелството и подадената ръка.

Резултатите от двубоите във финалния ден на “Infinity Football” 2018:

1-во място – Провадия / 9 точки / голова разлика 14:5
2-ро място – Кайнарджа / 6 точки / голова разлика 20:10
3-то място – Карлово / 3 точки / голова разлика 5:11
4-то място – Балчик / 0 точки / голова разлика 5:17