ВЕТЕРАНИТЕ ПРОДЪЛЖИХА ДЕЛОТО НА ДЕЦАТА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И ДОБРИЯ СТАРТ

В гордост и наслада за сетивата се превърна последният ден от Футболен турнир „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“, част от Национална кампания „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ на СОНИК СТАРТ. Ветерани атакуваха за пета поредна година стадион „Градски“, за да демонстрират своите умения, да завоюват победа, но и да покажат очарованието и смисъла на играта, скритите ценности, до които можем да се докоснем чрез футбола, и да заразят всички наоколо със своя пример.

Ветераните  на Провадия отново ознаменуваха участието си на турнира на СОНИК СТАРТ с шампионската купа В рамките на два дни те реализираха близо 30 гола, за да триумфират на върха. Много достойни опоненти им бяха връстниците от Кайнарджа, Карлово и „Черноморец“ Балчик.

За най-атрактивен вратар на турнира беше избран култовият вратар на Карлово – Николай Пулев – Шмайхела. Топ реализатор е Николай Ненков от Провадия. За най-ценен играч бе избран треньорът на „Черноморец“ Балчик, който носи екипа на любимия си Кайнарджа – Георги Иванов – Геша. Бившето крило на Левски избродира два страхотни гола  в мрежата на Карлово в последния мач. След единодушно решение призът за най-атрактивен състезател отиде в ръцете на Емил Тодоров – Зелето, чиито изяви на зеления терен дълго ще стряскат сънищата на ветераните.

Официалната церемония по награждаването и закриването на турнира беше един достоен финал за всички, подкрепили благородната кауза. За заявената подкрепа и активност участници и треньори получиха грамоти, медали и награди, като благодариха за възможността да се включат на Миглена Маркова – Господинова – Управител на СОНИК СТАРТ. Всеки отбор получи и специална награда – топка с автографи от Отбор на сърцето, който се присъедини към турнира, и книжка, която разказва за пътя на „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“– за да продължават за по-добрия старт и не забравят никога значимостта на своето съ-участие.

В рамките на 6 дни деца, ветерани и звезди се срещнаха и бориха на терена, давайки всичко от себе си, за да извоюват място и станат част от един отбор – този на толерантността, на непримиримостта към отхвърлянето, радостта от срещата с другите и осъзнаване на тяхната сила, на готовността да подадеш ръка. За по-добрия старт!