„ДА“ НА ШАНСА И ТОЛЕРАНТНОСТТА В ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФУТБОЛЕН ТУРНИР „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“

Завладяващ финал и награждаване на децата, участници във Футболен турнир „ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“ се състоя на 27.06.2019 г. на стадион „Градски“ в гр. Балчик. Стадионът събра емоциите на стотиците участници, които приеха предизвикателството да играят за различната победа.

Драгоман и “Спартак” Варна са шампионите съответно при децата родени 2002-2003-та и 2004-2005-та година в 5-тото юбилейно издание на турнира по футбол на СОНИК СТАРТ. Подгласници на Драгоман в тази възрастова група са “Черноморец” Балчик. Трети останаха “Суворово”, а на 4-та позиция са “Тича” Аксаково. Бяха раздадени четири индивидуални приза. Най-добър вратар е Бернардо Енрике от Драгоман. Най-полезен играч е Стоян Манев от “Черноморец” Балчик. Петьо Кирилов от “Черноморец” е най-атрактивен, а голмайстор е Мариан Китанов от Драгоман.

При по-малките “Спартак”, воден от Димитър Трендафилов, беше безапелационен и триумфира на върха. След “соколите” се наредиха домакините от “Черноморец” Балчик, Тутракан, Суворово, “Тимирязев” Каварна и “Тича” Аксаково. За най-добър вратар в тази възрастова група бе избран Славчо Пенчев от “Черноморец” Балчик. Наградата за най-полезен играч бе за Дани Райков от “Тимирязев” Каварна. Ашкън Шерми от Тутракан е най-атрактивен, а голмайстор е Алекс Йорданов” от “Спартак”.

Официалната церемония по награждаването напомни за пореден път на децата, че всички те са победители на страната на толерантността. Всички участници и треньори получиха грамоти, медали и награди, раздадени от Миглена Маркова Господинова – Управител на СОНИК СТАРТ, и футболната легенда Емил Тодоров . Всеки отбор получи и специална награда – топка с автографи от Отбор на сърцето, който застана в подкрепа на Национална кампания „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.
В церемонията се включиха и момчетата от брейк денс група “Монс Трайб”, които направиха невероятно шоу за децата.

Щастливи снимки запечатаха моментите на вълнение. Напрегнатите срещи, спортният хъс, упорството и желанието да бъдеш първи за пореден път се сляха с готовността да бъдеш приятел, да подкрепяш и разбираш, независимо от коя страна на късмета е твоят отбор.

Магията на футбола и добрата кауза достигна за пореден път не само до стотици хора – с нескрита радост в играта между другите настъпваше неуморно и „Бенджи“ – черното кученце, което изникна „отникъде“, за да се превърне в талисман на отборите и остави своята следа на терена и в сърцата на хората – като символ на всеобщата мисия и доказателство за това, че всеки един е достоен и може да бъде на старта заедно с другите.

„ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ“ завърши с изненада – приятелска футболна среща между децата на СОНИК СТАРТ и „Тимирязев“ Каварна, и се превърна в триумф на събитието, давайки естествен и силен финал на играта на децата – с новото начало!