С ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

Като част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ – „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ в периода 13 – 14.08.2020г. се проведе  инициатива по чистене, освежаване и боядисване на местна Детска площадка в гр. Балчик.

Екипите на ЦОП и ЦСРИ Балчик реализираха инициативата под надслов „Грижа за нашите деца“, в която се включиха потребителите и на двете социалните услуги, децата от ЦНСТ гр. Балчик, доброволци, родители и жители на града. Двата екипа бяха подкрепени и от Инспектор Детска педагогическа стая при РУ гр. Балчик.

Идеята на инициативата беше чрез почистване и освежаване детската площадка тя отново да се превърне в привлекателно кътче за забавни детски игри. Предварително бяха осигурени материали за осъществяването на трудовата дейност. Инициативата стартира с измитане, почистване и прекопаване на прилежащите тревни площи. Ремонтирани и подменени бяха счупени дъски от детските съоражения.

В знак на приятелство и съпричастност към каузата всчки участници в инициатвата оставиха цветен отпечатък от своята ръка или нарисуваха цветен символ. За всички времето посветено на реализирането на идеята беше изпълнено с много усмивки и радостни емоции.

Проведената инициатива цели да изгради обществена  чувствителност по въпросите, свързани с опазването на кътчетата за децата и да превърне площадката в уютно, чисто и красиво място в дългосрочен план.