СТОТИЦИ МЛАДЕЖИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПОЕМАТ ПО ПЪТЯ НА ДОБРОВОЛСТВАНЕТО С „ДОБРИТЕ СТЪПКИ СЪЗДАВАТ ПОСОКА“

Броени дни остават до старта на Доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ 2017г. – „Добрите стъпки създават посока!“. В центровете под ръководството на организацията в Драгоман, Първомай, Карлово, Балчик, Левски и Червен бряг към момента са постъпили над 100 заявки за участие от цялата страна.

Традиционният Доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ всяка година увлича все повече деца, младежи и възрастни по пътя на добротворчеството, представяйки по-добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младите хора.

Това е шестото издание на събитието, което се провежда за втора поредна година под патронажа на д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово, в подкрепа на целите на Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

И тази година Доброволческият лагер ще предостави възможност за активност и участие; отдаване на своя принос в подкрепа на социално значимите каузи; придобиване на ценен опит и умения; създаване на контакти и приятелства. Вече протича подготовката за изграждане на палатковия лагер като своеобразна сцена на доброволческите изяви.

Предвидено е обособяването на различни работилници, в които участниците ще вложат своя ентусиазъм и креативност в създаването на изненади за малки и големи, сътворяването на арт изделия и цветна градинка за приятели – децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Карлово. Това са само част от предвидените занимания, които представят различната алтернатива на доброволчеството.

„Добрите стъпки създават посока!“ е една от стъпките, които демонстрират на практика значимостта на доброволчеството като движеща сила за промяна, и отправят посланието на доброволците: „Да участваме и дадем своя принос – тук и сега – да подадем ръка и създадем своята собствена реалност“!

Доброволческият лагер ще се проведе в Парк „Здраве“ гр. Карлово, на 31 август и 01 септември 2017г.

Животът е приключение. Когато правим уверени и единни стъпки по пътя към доброто! Добрите стъпки създават пътека, за да минат много хора. И точно затова СОНИК СТАРТ се грижи за добрия старт в живота!

Източник:
http://www.karlovo.tv/novina.php?id=62318