ПСИХОЛОЗИТЕ И АРТ-ТЕРАПЕВТИТЕ ОБЕДИНЯВАТ ДОБРИ ПРАКТИКИ В РАЗВИТИЕТО НА ДЕЦАТА

На тазгодишната кръгла маса на психолозите и арт-терапевтите на СОНИК СТАРТ, специалистите се обединиха да предложат иновативни, креативни и творчески методи и техники, за да повишат своята ефективност при предоставянето на социални услуги.

Кръглата маса предоставя възможност на специалистите взимащи участие в нея да споделят своя специфичен опит във всекидневната си работа с потребителите и методите благодарение на които успяват да надграждат и постигат отлични резултати. Откритата дискусия ще им даде възможност за решаване на конкретни трудни казуси, чрез нови методики.

Специалистите залагат на предварително подготвена стриктна програма, която ще им даде възможност в рамките на три дни да постигнат максимална ефективност по отношение на собствената си компетенция и преодоляването на различните предизвикателства съществуващи в ежедневната им работа.

В избора си на теми специалистите поставиха акцента върху детето като ресур, а не като обект на подкрепа. Част от тях са: Играта като ресурс за развиване потенциала на децата, Развиване на когнитивните функции на детето в предучилищната възраст, Иновации в работата на психолога, Емоционалните преживявания на деца от предучилищна възраст или емоционална интелигентност, както и много други теми касаещи развитието на децата.