ПСИХОЛОЗИТЕ И АРТ-ТЕРАПЕВТИТЕ НА СОНИК СТАРТ СЕ СЪБИРАТ ЗА 7-МА ПОРЕДНА ГОДИНА

За седма поредна година специалистите на СОНИК СТАРТ – психолози и арт-терапевти се събират в рамките на три дни. Традиционната вече за СОНИК СТАРТ – Кръгла маса, тази година ще се проведе в периода 26.07.2020г. – 28.07.2020г., в с. Стройно, обл. Ямбол под ръководството на опитен модератор.

Участниците от различните области на страната мобилизират своите ресурси, за да надградят знания и генерират нови идеи в контекста на психологичната и арт-терапевтична работа. Специалистите от Карлово, Първомай, Драгоман, Червен бряг, Левски, Балчик и Сливен ще имат възможност за обмен на опит, споделяне на предизвикателствата и добрите практики в работата с потребители от социалните услуги на СОНИК СТАРТ.

Работният форум вече има доказана значимост в осигуряването на пространство за задълбочено обсъждане върху важните в професионалната дейност на психолозите и арт-терапевтите теми. Фокусът в споделянето на добри практики ще бъде поставен върху детето като ресурс, а не като обект на подкрепа, с акцент върху работата с потребители чрез представянето  на иновативни, креативни и творчески методи и техники.

Кръглата маса ще предостави възможност за споделяне на специфичния опит на всеки един експерт в различни направления на дейност, представяне работата на местно ниво и дискутиране различните предизвикателства и казуси в работата, методи и подходи за тяхното решаване.

Съвместяването на теоретичната част с примери ще способства обогатяването на познанията, задълбочаването на разбирането и рефлексията върху собствената дейност като основа за усъвършенстването и повишаване на качеството на работа на специалистите. Подкрепящата мрежа на експертите, поддържа мотивацията и увереността на всеки един и гарантира успех в професионалната дейност.