ПРИКАЗКАТА НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВА

Вълнуващите моменти в Доброволчески лагер 2016 г., част от Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ продължават с дейностите по групи, в които се включиха участници от цялата страна.

Денят започна с „Приказки под чистото небе“ – открит урок по екология, от който децата научиха, че толерантността има различни измерения и включва и уважение към нашия общ дом – природата. Доброволците, вдъхновени от наученото, създаваха от нищо нещо като използваха непотребни материали, претворявайки ги в произведения на изкуството.

Въпреки проливния дъжд участниците в доброволческата приказка се забавляваха много, твориха и обменяха идеи и в арт ателието „Цветовете на приятелството“. Освен с рисунките си, децата имаха възможност да изработят уникални гривни, а а тези от тях, които по-смели и креативни, превърнаха и себе си в цветни шедьоври.

Дори и младите творци не устояха на изкушението да премерят сили в предвидените разнообразни игри и занимания, тествайки своите способности. Проявеният спортментски дух и откритост към новия опит в нестандартните групови занимания в лагерното пространство, определи победителят в това съзтезание – доброто!

Добротворствата и изненадите не свършват днес. И през утрешния ден участници и жители на гр. Карлово ще имат възможността да продължат да се забавляват, да бъдат активни, да отдават своята енергия и вдъхновение, за да създават доброто.