ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДАЗД ОФЕЛИЯ КЪНЕВА ПОДКРЕПИ ДЕТСКИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР В БАЛЧИК

Само преди дни приключи детския футболен турнир „Футбол за всички“, който се проведе между 27-ми юни и 2-ри юли в град Балчик. Турнирът е част от кампанията СОНИК СТАРТ за толерантност – „Аз съм тук и мога да ти бъде приятел“.

Държавната агенция за закрила на детето официално тази година е патронаж на два спортни турнира – на детския футболен турнир в Балчик и на предстоящия Баскетболен камп, който ще се проведе в Габрово между 8-ми и 16-ти юли.

„Аз съм тук, защото искам да съм тук. Аз съм ви приятел, защото искам да съм ви приятел. Всички вие вече сте шампиони и за мен е удоволствие да стисна ръката на всеки един от вас“. С тези думи Офелия Кънева, председател на ДАЗД приветства децата и гостите на турнира.

На футболния турнир присъстваха и зам. председателят на ДАЗД д-р Валентин Димитров, кметът на град Балчик Николай Ангелов и проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер на България.

Преди официалната церемонията по награждаване се проведе и заключителния мач между отборите на „Балчик 2“ и „Чумерна“ Елена, който завърши с резултат 2:4 за отбора на „Чумерна“.

Това за известно време помрачи настроението на малчуганите от „Балчик 2“, но то бързо бе възстановено от факта, че това бе по-скоро приятелски мач, в който по-малките и на възраст деца от отбора на „Балчик“ по нищо не отстъпиха на големите от „Чумерна“ Елена.

Награди и медали получиха сътезателите и треньорите и на 8-те отбора участници.

Футболният турнир включва две възрастови категории – деца от 12 до 14 г. (от 27 – 30 юни) и ветерани (30 юни – 02 юли). Кампанията „FOOTBall for ALL” е среща на различни възрасти и индивидуалности, независимо от пол, раса, етнос и други различия. Турнирът е „за всички“, защото включва деца и възрастни, обединява участници и зрители, но най-вече – защото каузата е на всички – толерантността, от която се нуждаем, за да създадем по-добър свят за нас и нашите деца.

С безплатен концерт на рупа Б.Т.Р. завърши празненството на стадиона в Балчик.

Източник:
http://sacp.government.bg/bg/prescentar/novini/predsedatelyat-na-dazd-ofeliya-kneva-podkrepi-dets/