ЛЕТНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

Спомняте ли си какво беше усещането да бъдем деца? Какво вълнение ни носеше всяка игра, каква магия бе тя за нас? През лятото имаме възможност да се докоснем до тези вълшебни моменти отново, като играем заедно с нашите деца. Как обаче да ангажираме вниманието и интереса им за по-дълго от 30 секунди? Тук се налага да бъдем креативни, идейни и самите ние да се настроим на вълна – забавление! Ето няколко предложения от мен – Лилия Джонджорова. Моето призвание и работа – арт- терапевт в СОНИК СТАРТ в град Карлово.

На първо време ви предлагам да помислите – коя е любимата приказка на вашето дете?  Има различен начин да му я разкажете и защо не да се включи и то в преразказа. Може заедно да си изработите театър и да го разиграете в двора или на терасата. Ето няколко стъпки как да осъществите това.

– Намерете стар, но достатъчно твърд кашон.

– Отстранете две от страните му така, че да  си осигурите прозорец за представлението.

– Намерете парче плат, от който бихте могли да ушиете завеси за вашия театър. Декорирайте с панделки.

– Върху няколко дървени шишчета за барбекю изрежете и апликирайте приказните герои. И нека вашия театър да започне.

Ето и още една идея, с която детето ви да изразходи част от безкрайната енергия, с която разполага. За да я осъществите ви е необходим малко картон, маркери и нашумелите балони за водни бомби.

Първо трябва да изрежете картона във формата на окръжност, след което да вложите малко въображение и да я превърнете в мишена. След като сте готови може да напълните вашите балони с вода, като накапете и по малко цветна боя във всеки един от тях. Сега вече сте готови за състезание с водни бомби.

Всяко дете се чувства приятно, когато възрастните от семейството играят заедно с него и му предоставят възможност да разгърне своята креативност. Ще забележите  каква увереност вдъхват новопридобитите умения на децата ви. Всички малчугани изслушват с интерес историите за прадедите си. Защо не им я разкажете нагледно със снимки, като изработите заедно кът на семейната история в дома си? Ще ви  дам няколко лесни идеи, за които няма да се наложи да отделите много средства и време. В природата има всичко, което ви е необходимо, за да изработите нестандартни и красиви рамки за снимки.

Необходими са ви следните материали:

-Бамбук

 

– Макетно ножче, картон, ножица и любимите ви снимки.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Брашно и вода, които след като смесите ще получите домашно лепило.

– Време и желание да създадете нещо необикновено.

 

И сега е ваш ред да създадете семейните спомени заедно с вашите деца.