КРЪГЛА МАСА НА РЕХАБИЛИТАТОРИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

СОНИК СТАРТ провежда Кръгла маса на рехабилитатори и медицински сестри на своите екипи от направление „Управление на социални услуги“. Тридневният форум ще се проведе в град Кърджали в периода от 01 до 03 октомври 2020 г.

Медицинските сестри и рехабилитаторите са хората, които се грижат за физическото и функционално здраве на потребителите от медицинска гледна точка, следят за физическите им показатели и работят за  тяхното възстановяване, оздравяване  и поддържане на доброто им качество на живот. Грижат се за бързата адаптация и интеграция на хората с увреждания, като ги връщат към трудоспособност.

Специалистите от различните центрове в страната ще имат възможност за обмен на опит, споделяне на предизвикателствата и добрите практики в работата си с потребителите в СОНИК СТАРТ.

Целта на кръглата маса е всеки един представител на отделните Центрове на СОНИК СТАРТ, да сподели своята работа и да почерпи от професионализма на своите колеги. Участието в кръглата маса дава възможност на специалистите да надградят своя професионализъм в сферата на социалната услуга и да повишат качеството ѝ. Фокусът в споделянето на добри практики е поставен изцяло върху ролята на рехабилитаторите и медицинските  сестри за поддържането на добро качество на живот и пълноценно социално включване на потребителите ползващи социални услуги в общността.