КРЪГЛА МАСА НА ВЪЗПИТАТЕЛИ И СОЦИАЛНИ АСИСТЕНТИ

За втора година СОНИК СТАРТ организира кръгла маса за възпитателите и социалните асистенти, като фокуса попада изцяло върху тях.

СОНИК СТАРТ залага много на своите възпитатели и социални асистенти, тъй като те играят ключова роля в развитието на всяко дете.

Кръглата маса ще се проведе в периода 30 август – 3 септември, като възпитателите и социалните асистенти на СОНИК СТАРТ ще бъдат на разделени на две групи. Първата ще бъде от 30 август до 1 септември, а втората от 1 септември до 3 септември, в град Балчик.

По време на Кръглата маса всеки един представител от отделните центрове на СОНИК СТАРТ ще има възможността да предаде своя личен опит, да покаже своята добра практика в работата си и в същото време да почерпи знания от останалите си колеги.

Ролята на възпитателите и социалните асистенти е огромна за развитието на децата, тъй като те се стремят да постигнат една завършена, цялостна, възпитана и изградена личност у всяко дете, което да бъде успешно интегрирано и социализирано.

През първия от трите форумни дни възпитателите и социалните асистенти ще споделят добрите практики от играта като ресурс за развиване на потенциала на децата. По този начин ще поставят акцент върху креативните и най-вече съвременни методи на възпитание и усвояването на доброто като необходима ценност в забързаното ни ежедневие.

През останалите дни от форума специалистите ще се съсредоточат върху необходимостта да се опознае всяко едно дете в дълбочина. На първо място по този начин ще му се помогне по-лесно да съхрани себе си, на второ да се развива адекватно според собствения си потенциал и не на последно място да съхрани желанието си да постига мечтите си.