ИНТЕРВЮ С ЕРНЕСТИНА ШИНОВА

YOUTH MUSIC FEST ЛЕВСКИ 2015 е част от кампанията за толерантност на
СОНИК СТАРТ “Равни под слънцето”.

Какво за Вас е толерантност и
има ли такава у българина?

Ние сме толерантен народ. От време на време обаче започваме да се делим на футболни отбори, политически пристрастия, етнически различия, което е най-страшното. Всички знаят за случаите в Катуница и Гърмен. Поради тази причина е изключително важно да се случват събития като кампанията „Равни под слънцето“, защото това ни дава възможност едновременно да забравим кой е от Левски, кой е от ЦСКА и да си спомним, че всички заедно сме за футбола, нали?

Приемайте хората такива, каквито са! Изследвайте тяхното съдържание, а не обвивка! Забравете клишетата, наложени от едно елементарно и старо общество – ние сме новото общество и трябва да приложим придобитите знания, да се поучим от грешките си.

Известна сте предимно с ролите си в телевизията и киното. Какво Ви накара да подкрепите младите музиканти и то като един от водещите на YOUTH MUSIC FEST ЛЕВСКИ 2015?

За мен е чест да подкрепя младите музиканти на България, защото в тях видях много сила, много мощ, много желание! Виждам един бунт да променят света! И вярвам, че са по-различни и това, което ние започнахме, но не успяхме да направим – те ще го довършат!

Какво послание или съвет бихте отправили към младите хора?

Обичайте се! Разбирайте се! Не се делете! Всички заедно сме по-силни!