ИНТЕРВЮ С Б.Т.Р.

 YOUTH MUSIC FEST ЛЕВСКИ 2015 е част от кампанията за толерантност на СОНИК СТАРТ Рани под слънцето. Какво за вас е толерантност?

Да бъдеш толерантен е нещо много трудно. Много е лесно просто да кажем, че трябва да сме добри, но е по-трудно да го изпълниш. Има едни общочовешки закони, които трябва да се спазват от всички. В същото време мислим, че българите са много толерантен народ. Дори смеем да кажем, че ние сме един от най-толерантните народи от целия Балкански полуостров. Начинът, по който хората те посрещат почти във всеки един български град е едно доказателство за това!

Какво бъдеще очаква младите български групи, които се опитват да пробият в момента?

Със сигурност има бъдеще, което е най-важното! Рок сцената загуби много, защото наистина нямаше място за изява на младите банди, каквито виждаме на YOUTH MUSIC FEST Левски 2015. Такива инициативи, които са свързани с предоставяне на сцена на млади рок банди не сме имали много отдавна. Пълно е със конкурси за самостоятелни изпълнители, най-вече изпълнители на други жанрове, но за младите рок банди е безкрайно трудно. Много се радваме, че се провежда второ издание на YOUTH MUSIC FEST, защото определено има нужда от подобни събития. Надяваме се това да продължи и в бъдеще, за да може още млади банди да изгреят на българската музикална сцена.

Вие сте ветерани на сцената. Какво послание или съвет бихте отправили към младите банди?

Бъдете изпълнени с хъс, бъдете изпълнени с хъс за българска музика!

Искаме да пожелаем късмет. Няма да ги лъжем – няма да е лесно. На нас също не ни беше лесно, но с постоянство всичко се постига. Борете се!