“ ЗАЕДНО СБЪДВАМЕ МЕЧТИ “ гр. ЛЕВСКИ

На 3-ти септември от 16,30 ч. в Спортния комплекс на град Левски се проведе поредното събитие от националната кампания на СОНИК СТАРТ „Заедно сбъдваме мечти“.

Кампанията, която провокира всички малки, големи, можещи и искащи мечтатели да сбъдват мечти, цели да подкрепи активното социално включване, максимално развитие на потенциала на всяко дете и семейство, както и възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване, съобщават организаторите.

В събитията участие взеха и спортистите от баскетболния клуб за хора с увреждания „БКХУ Левски“, които своевременно набираха средства за сбъдването на една тяхна необходима мечта – закупуването на специализиран бус, с който ще могат да се включват във всички състезания в България и чужбина и отново да покоряват международната спортна сцена.

Инициативите, в които всеки гражданин успя да се включи в рамките на „Заедно сбъдваме мечти“, са основно спортни – футбол, баскетбол на колички, фехтовка, карате, спортна гимнастика, лека атлетика, ханбал, състезания с колички с дистанционно управление и други.

В подкрепа на инициативата се включиха и звездите от „Отбор на сърцето“ – Играта, Лео, Монти, Моисей, Skiller и други.

От 20.00 часа на сцената пред Община Левски бе изнесен концерт с участието на Лео, Монти, Скилър, Панайот и Моисей.

Спортът е призвание, себеусещане, стремеж. Той е тласък и притегателна сила към желанието да се изправяш пред предизвикателствата и същевременно с това сам да предизвикваш. То дава крачка напред към големите мечти и запалва онази малка искра в нас, която изпепелява всеки страх и срам, всяко падение. Онази искра, която запалва вълнението, куража и устрема към най-високите висини. Не е нужно да притежаваш олимпийски дух, а духа на приятелството, на солидарността и честната игра, за да станеш част от кампанията.