ЕРНЕСТИНА ШИНОВА: НАДЯВАМ СЕ ЛЕВСКИ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИЯТ „УУДСТОК“

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков заявиха своята твърда подкрепа за фестивала YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2015, който започва тази вечер. Атрактивната двойка подчерта, че това е нашето бъдеще и начинът не само да се говори, че искаме рок в България, а наистина да се прави нещо по въпроса. Фестивалът е организиран от СОНИК СТАРТ и Община Левски, а събитието е част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ „Толерантност – равни под слънцето“. Той е и част от календара по отбелязване на 70 години град Левски.
За предстоящото събитие разказаха повече на пресконференция в клуба на БТА Офелия Кънева – представител на мениджърския екип на СОНИК СТАРТ, Андрей Слабаков – продуцент на събитието, Ернестина Шинова, която ще бъде водещ на фестивала, кметът на Левски Любка Александрова и един от менторите на младите музиканти – Тони Арнаудов.
Основната цел на фестивала е да бъдат забелязани младите таланти и те да поемат своя път към голямата сцена. На сцената на YOUTH MUSIC FEST ще бъдат представени 90% авторски парчета на групите, като съвсем малка част от изпълненията ще са кавъри. Музикантите, които ще се представят са на възраст от 14 до 21 години и творческият им път тепърва започва. Именно затова толкова големи имена застават зад тях.
За предстоящото събитие Офелия Кънева подчерта, че то концентрира позитивизъм, от който напоследък имаме голяма нужда. От своя страна Ернестина Шинтова пожела Левски да се превърне в българския „Уудсток“ с реализирането на този фестивал.
От своя страна кметът на Левкси Любка Александрова визира в поверения й град новата Каварна, като изказа и надежда подобни мероприятия да се превърнат не само в традиция, но и в национален проект.
Андрей Слабаков също изрази своята надежда, че фестивалът ще се превърне в една традиция, тъй като той няма конкурсен характер и неговата единствена цел е да популяризира младите личности. Именно затова младите изпълнители ще имат възможност да се срещнат по време на феста с музикални продуценти, а и да получат професионално представяне, което да им отвори вратите към голямата сцена.
Фестивалната програмата ще предложи разнообразие на стилове, голяма палитра от импресии и съчетаване на различни подходи в поп и рок музиката. Ментори на участниците по време събитието ще бъдат Славчо Николов ( Б.Т.Р.), Тони Арнаудов (Еnthronement), Николо Коцев (КИКИМОРА) и др.

Източник:
http://infopleven.com/%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B0