ДОБРОВОЛЧЕСКИ ЛАГЕР „ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА – ДОБРОТО ПОБЕЖДАВА“

На 30 и 31 август 2015г. в град Драгоман ще се проведе Доброволчески лагер на Центровете за социални услуги под ръководството на СОНИК СТАРТ.

Младежи от цялата страна ще се включат в събитието, чиято цел е да се демонстрират алтернативи пред младите хора, като се представи идеята за доброволчеството.

За втори път под патронажа на Андрей Иванов, кмет на община Драгоман, СОНИК СТАРТ организира лагер в рамките на Доброволческата си програма, съвместно с Центровете за обществена подкрепа в Драгоман, Първомай, Карлово, Дупница, Балчик, Каварна, Левски, Центъра за настаняване от семеен тип и Дневния център за деца с увреждания в Карлово.

Тази година събитието се подкрепя и от екипа и потребителите на Дневен център за стари хора гр. Драгоман. Тяхното участие е едно от доказателствата за значението и нуждата от доброволчеството – като движеща сила за промяна, възможност за нови преживявания, овладяване на умения, създаване на контакти и приятелства.

„Приключението продължава, доброто побеждава“ е една от добрите практики и е част от календара на Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „Равни под слънцето”.