Днес бе даден стартът на първата Детска полицейска академия „СОНИК СТАРТ” в град Левски

Днес бе даден стартът на първата Детска полицейска академия „СОНИК СТАРТ” в град Левски.

Тридесет и три деца са участниците в социалният проект, който се реализира от екипа на Център за обществена подкрепа Левски. Проектът Детска полицейска академия е подкрепен от всички центрове на  СОНИК СТАРТ в страната и управителят Иван Иванов.

Детската полицейска академия е организирана със съдействието и подкрепата на Община Левски, РУ – Левски, -Левски, БЧК – Плевен, МКБППМН – Левски, Общински  съвет -Левски и верига магазини“ Абсолют +“.

Ръководителят на ЦОП Левски Наталия Николова благодари на екипът на СОНИК СТАРТ за възможността да се реализира академията в гр. Левски, както и на своите колеги от ЦОП Левски, за всеотдайността при организиране на събитието.

Любка Александрова поздрави всички с радост заудоволствието заедно да открием полезните и важни за живота занимания на децата през ваканцията. Времето в което ще научат повече за работата на полицая и отговорностите и пожела успех на участниците.

В продължение на една седмица деца

та заедно със служителите на РУ – Левски, представители на МКБППМН, БЧК и РСПБЗН ще усвояват умения за безопасно поведение като участници в движението по пътищата. Ще подобрят своите социални умения, ще се упражняват как да защитят себе си и другите и как да окажат първа долекарска помощ.

Управителят на СОНИК СТАРТ, Иван Иванов приветства участниците в Първата Детска полицейска академия с благодарност към всички подкрепили полезните занимания на децата. „Когато правим нещо за децата всички трябва да сме заедно и да сбъдваме техните мечти.” ,каза Иван Иванов и пожела успех.

С пита хляб и мед, по стара българска традиция, бе даден старта на заниманията по безопасност на движението, в които служители на РУ –Левски запознаваха децата с важни моменти в пътното движение на децата, като пешеходци, велосипедисти и управляващи тротинетки. Подчертана бе отговорността за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата.