ДЕЦАТА ПРЕВЪРНАХА ЦНСТ КАРЛОВО В ДОМ НА ИЗКУСТВОТО

Макар и към своя край лятната ваканционна програма даде възможност на децата от ЦНСТ град Карлово да запълнят последните по-свободни неучебни дни със занимания, в които да изработят красива декорация за стълбището в коридора на Центъра.

Занятията преминаха под надслов „Изкуството вкъщи“, като всеки един от тях се включи според възможностите и възрастта си.

С общи усилия изработиха три картини за декорация. Най-малките упражняваха боядисване с четка, така че то да бъде равномерно. Всички участници показаха своя талант и страст към цветята и икебаната и крастотата, които могат да внесат те.

Децата приложиха своите умения, като декорираха една от картините с цветя. По-голямите от тях се заеха с изписването на текст върху останалите платна, които трябваше да изобразят като рисунка. Успяха да разкрасят буквите, така че те да придобият вид на произведение на изкуството. След това се заеха с поставянето за захващачи върху картините и позиционирането им на стената в красив вид.

„Слънчев дом“- децата изработиха весела декорация за стена, включвайки няколко техники от приложното и изобразително изкуство. Превърнаха всекидневната в слънчев кът, в която прекарват голяма част от времето си.