БАЛЧИК ПРИЕ СОНИК СТАРТ И „FOOTBall for ALL“.

СОНИК СТАРТ стартира футболен турнир за деца и ветерани под емблематичното име „FOOTBall for ALL“. С домакин на събитието гр. Балчик, за трета поредна година организацията успешно привлича стотици участници в невиждана надпревара на страната на доброто в нашето общество.
“FOOTBall for ALL” е едно от централните събития от Националната кампания „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ и цели да подкрепи активното социално включване и възможностите за привличане на повече хора към каузата за толерантност, утвърждавайки ролята на спорта като модел за приобщаване и мост за достигане до другия, възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване; преодоляване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците.
Футболният турнир се провежда под патронажа на Николай Ангелов, кмет на община Балчик, който лично застава зад каузата на кампанията на СОНИК СТАРТ.
Официалното откриване на дългоочакваното събитие се проведе на 27.06.2017 г., когато стадион „Градски“ обедини деца, треньори, родители, близки и приятели в един спорт, с една цел – за малките крачки, с малките жестове, с малките победи, към които всеки от нас се стреми.
“FOOTBall for ALL” и тази година откри управителят на СОНИК СТАРТ Миглена Маркова-Господинова. Празничната програма включи изпълнения на местни малчугани – таланти: малката певица Шарлот Ауси и Мажоретен състав към Общински детски комплекс „Балчик“, с ръководител и хореограф Петър Златев. Надпреварата и каузата на събитието ще споделят през всички дни с нескрито вълнение и деца от Центрове за настаняване от семеен тип, включили се с ентусиазъм в призива към толерантност, приемане на различията и подкрепа на възможностите на всички за равностойно развитие, докосвайки се до неповторимата емоция, която носят само добрите стъпки.
Пред всички присъстващи се изтегли и дългоочакваният жребий. Той отреди в група А да попаднат отборите на „Червен бряг“, „Чумерна“ Елена, „Балчик“ 1 и „Драгоман“ 1, а в група В: Драгоман 2, „ Суворово“ , „Тича“ и „Балчик“ 2. Веднага след церемонията по откриването стартираха и първите два мача в двете групи. В Група А „Червен бряг“ се изправи срещу „Чумерна“ Елена, а в група В „Суворово“ срещна „Тича“.
Участниците в мероприятието демонстрираха на практика още първия ден, че единствено активността и честната игра създават победата, а радостта и приятелството нямат граници, те намират своето място и се случват – тук и сега, защото всички ние заедно преодоляваме препятствията.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40