СОНИК СТАРТ ПРЕДСТАВИ СВОИТЕ ИДЕИ НА “ONE WORLD ROMANIA” 2018 В БУКУРЕЩ

Успешно приключи тридневният уъркшоп “Civil Society Pitch”, част от „One World Romania“, проведен в Букурещ между 16 – 18 март 2018г.
Уникалното събитие имаше за цел да събере социални организации и кино-артисти от Румъния, България, Молдова и Унгария, които да обсъдят социално значими теми, свързани с погазването на Човешките права, част от които да бъдат превърнати в документални филми.
Представителите на СОНИК СТАРТ – Миглена Маркова-Господинова, Димитър Димитров, Теодора Янева и Ангел Маринов – имаха възможността да представят гледните точки на организацията по социално значими проблеми от България пред широка международна публика от професионалисти – социални организации, режисьори и визуални артисти.
По време на своите презентации специалистите от СОНИК СТАРТ представиха една от добрите практики на организацията – „Доброволчески лагер“, който през последните 6 години събира повече от 100 доброволци годишно и цели превенция и преодоляване на социалното изключване на деца от различни рискови групи, развитие на талантите, както и включване в социално значими каузи. Специален акцент бе поставен върху международните успехи на деца от Центровете за настаняване от семеен тип, част от семейството на СОНИК СТАРТ, и бяха дадени като пример за мотивация на личностното развитие на деца в неравностойно положение.
Събитието на СОНИК СТАРТ предизвика интерес у различни режисьори, като своята подкрепа изразиха д-р Хенри Рамелт (Професор в Национален университет по политически науки, Румъния), Андрада Попан (независим международен филммейкър), Лина Малчочи (Кийстоун, Молдова) и др.

1 Dimitar Dimitrov Mitafa
2 Dimitar Dimitrov Mitafa
2
3 Dimitar Dimitrov Mitafa
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25