ПЛАМЕНА БОНЕВА
КООРДИНАТОР СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ

Завършила съм бакалавър в  ПУ „Паисий Хилендарски“, като към момента продължавам своето образование – магистър „Специална педагогика – ресурсен учител“. Родена съм в гр. Карлово.

Започнах работа в СОНИК СТАРТ през 2017г., като социален работник в Център за обществена подкрепа Карлово. Тогава бях все още студентка, в трети курс, нямах опит в социалната работа. Бързо се адаптирах към дейността на Центъра, тъй като  всеки ден ние имаме нужда един от друг. Всеки от нас е „изпадал“ в ситуации, в които да се нуждае от помощ, подкрепа. Тук е нашето място- да подкрепяме, да изслушваме, да насочваме хората.

Работата ни не е просто изпълнение на определени задачи и дейности, а внасяне на смисъл в живота на хората, оказване на подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда от това. Удовлетворение е когато видиш, че човекът срещу теб се чувства по-добре.

Работата ми даде възможност също да се срещна с различни хора, от различни градове в страната. От всеки един от тях успях да науча нови неща, да погледна на различните ситуации през различен ъгъл.

Важно е за мен да се чувствам полезна и да бъда в помощ на другите.

В момента изпълнявам длъжността „координатор социални дейности“, като осигурявам независими и обективни консултации на екипите на социални услуги, подкрепям експертния и административен персонал.

В свободното си време обичам да чета книги, да се разхождам с приятели, посещавах курсове по английски език.

Мотото в живота ми е да се уча от грешките.

За мен СОНИК СТАРТ е голямо семейство, където и да отидеш винаги има кой да те посрещне.