НАЦИОНАЛНА СРЕЩА ЕКОЛОГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЛАДИТЕ ХОРА

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА ЕКОЛОГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЛАДИТЕ ХОРА /pdf/

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА

ЕКОЛОГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ

ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЛАДИТЕ ХОРА

На 20 декември 2023 година, от 13.30 ч., в зала „Сутерен“ на Министерство на околната среда и водите (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 22) ще се проведе Националната среща „Екология за устойчиво развитие през погледа на младите хора“.

Събитието е организирано и е по идея на неправителствената организация СОНИК СТАРТ и с изключителното съдействие на Министерството на околната среда и водите.

Основни цели на събитието:

  • Повишаване ангажираността и активното участие на младежите относно значението и проблемите на околната среда;
  • Създаване на платформа за изява на мнението на младите хора и създаване на формат, при който политиките на министерството да бъдат консултирани и повлияни от младите хора;
  • Възможност за директен диалог с младежите – като министърът представи пред младите хора свои приоритети;
  • Създаване на иновативен формат за презентиране на научни знания и компетенции, на позиции и идеи от страна на младите участници.

На Национална среща ще присъстват около 20 ученици и техни преподаватели от шестте икономически области на страната. Приветствено слово ще направи НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ, заместник министър на околната среда и водите и ИВАН ИВАНОВ, управител на СОНИК СТАРТ.

СОНИК СТАРТ се грижи за добрия старт вече 15 години и чрез активната си дейност нашият екип вярва, че създавайки условия за включване на младите хора в процесите на вземане на решения осигуряваме възможност да се допринесе за устойчиво развитие на общността ни, не само в направление екология.

Ние вярваме, че събитието ще даде СТАРТ на грижата за едно по-добро бъдеще за всички нас!

За допълнителна информация: Симона Маринова, национален координатор, marinova@sonikstart.eu