НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ “ЕКОЛОГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЛАДИТЕ ХОРА”

На 20 декември 2023 г. се проведе Научна конференция “Екология за устойчиво развитие през погледа на младите хора”, организирана от СОНИК СТАРТ съвместно с Министерство на околната среда и водите.

В конференцията взеха участие над 20 деца на различна възраст – 7-12 клас, от петте икономически области в страната – Сливен, Карлово, Белене, Казанлък и Кюстендил.

Конференцията беше открита от НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ, заместник министър на околната среда и водите и ИВАН ИВАНОВ, управител на СОНИК СТАРТ.

СОНИК СТАРТ вярва, че младите професионалисти могат да променят съдби – и своята, и чуждите – и то устойчиво. Радваме се, че всички заедно успяхме за пореден път да създадем пространство, в което да се срещнат малки и големи, където да обменят знания, опит и идеи с една обща цел – устойчиво развитие в направление екология.

С втората конференция, организирана от СОНИК СТАРТ, за пореден път, успяхме да провокираме инициативността и предприемчивостта на младите хора, които завършват средното си образование и са на прага на встъпването си в университетските общности.

Участието на ученици от българските училища в иновативни формати за презентиране на научни знания и компетенции, може да допринесе за все по-убедителните позиции на децата във взимането на решения, за това, че гласът им е този, който провокира нас, възрастните, да си подредим приоритетите по-нестандартно и много по-успешно.

Убедени сме в силата на нашите деца, които безапелационно могат да допринесат за устойчивото развитие на националните политики.

Ние от СОНИК СТАРТ подкрепяме изборите, които прави всеки един млад човек, свързани с неговото образование и реализация на пазара на труда, плод на неговите личностни ресурси, интереси, таланти, умения и предизвикателства.