ИНТЕРВЮ С КМЕТА НА ЛЕВСКИ

Започнали сме много хубави неща в града и ми се иска да продължим с екипа, с който работя. Изградихме млад и амбициозен екип в тези 3-4 години. Набелязали сме една приятна и хубава програма за града – инфраструктурна, дейна и културна. Честно казано – работи ни се и ще се опитаме да продължим.

Какво за Вас е толерантност и има ли почва в България?

Толерантността е в основата на всяко едно нормално човешко отношение. В град като Левски, за който се говори, че има пъстроцветен етнически състав на населението, толерантността е в основата на всичко. Всички трябва да си помагаме и да гледаме в една посока. Мисля, че през последните години това много важно нещо е постигнато в града. Желанието на всички ни е да развием града си така, че да ни харесва да живеем в него. Толерантността е страшно важно, защото мултикултурата изисква известен компромис. Ако човек не е толерантен към всички останали, към техните потребности, към техните радости и начина, по който искат да живеят живота си – няма как да се получи тази симбиоза. За щастие в град Левски не се усеща напражение и това много ме радва. Хората се разбират и се надявам да са щастливи. Ако имаме успехи – то те ще са общи.

Какво ви накара да подкрепите второто издание на YOUTH MUSIC FEST, който е част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за толерантност Равни под слънцето.

Всяко начинание на младежи във всяка една сфера за мен е изключително важно и голямо предизвикателство. Аз се радвам, ако мога да помогна, да създам условия, за да се развиват, защото съм убедена, че това е начина да създадем самочувствие у младежите. По този начин ние ги учим да се грижат за себе си и да се справят без чужда помощ. Наистина прегърнах идеята, която Офелия Кънева и СОНИК СТАРТ реализираха за първи път в град Драгоман миналата година. Решихме с тяхна помощ да реализираме фестивала и тук в град Левски и то с още повече млади групи, още повече хъс и още повече музика. Тези млади музиканти заслужават да имат условията да се покажат пред публика, да бъдат забелязани и да получат своя шанс в живота!