ИНТЕРВЮ СЪС СЛАВЧО НИКОЛОВ

Китарист на група Б.Т.Р. и група Фондацията.

YOUTH MUSIC FEST ЛЕВСКИ 2015 е част от кампанията за толерантност на СОНИК СТАРТ Равни под слънцето”.
Какво за Вас е толерантност и има ли почва у нас?

Аз смятам, че българинът като цяло е много толерантен човек. И така трябва да бъде – трябва да сме човечни и да си подаваме ръка в нужда, а и не сам в нужда. Рeших да подкрепя YOUTH MUSIC FEST и “Равни под слънцето”, защото това е една страхотна кауза, страхотни млади групи и бих ги подкрепил както мога.

Виждате ли бъдеще за младите музиканти в България и какво е точно е то?

Всеки изгражда своето бъдеще. Хубаво бъдеще ще има всеки един човек, който има желание да постигне резултат и това зависи единствено и само от него. Говорейки за толерантност, българинът е толерантен дори и в музикално отношение. Има фенове на всякакъв вид музика – на по-тежка рок музика, на поп, на рап – за всеки има място под слънцето.

Защо решихте да подкрепите YOUTH MUSIC FEST ЛЕВСКИ 2015 като ментор на младите банди?

Страшно много обичам да работя с млади хора. Преди години преподавах китара и това да контактуваш с млади хора е много зареждащо. Този ентусиазъм и тази чистота, с която младите подхождат към музиката е заразителен и аз черпя енергия от тях.

Какво послание бихте отправилие към младите музиканти, които ще се качат тези три дни на сцената?

Искам по-скоро да им отправя едно пожелание – да са живи и здрави, да вярват в това, което правят. Тук виждам едно много високо музикално ниво, което много ме радва. Човек, който вярва и има желание накрая постига това, което иска.