„ЗАЕДНО СБЪДВАМЕ МЕЧТИ“

На 27 август беше даден старт на националната кампания на „СОНИК СТАРТ“ – „Заедно сбъдваме мечти“, която продължава в Левски и Драгоман в началото на септември, а след това се разраства последователно в цялата страна.

Кампанията, която провокира всички малки, големи, можещи и искащи мечтатели да сбъдват мечти, цели да подкрепи активното социално включване, максимално развитие на потенциала на всяко дете и семейство, както и възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване.

Инициативите, в които всеки гражданин ще може да се включи в рамките на „Заедно сбъдваме мечти“ са основно спортни – футбол, баскетбол на колички, фехтовка, карате, спортна гимнастика, лека атлетика, състезания с колички с дистанционно управление, както и водни спортове (там където позволяват условията) каяк, гребане, сърф и плуване.

В събитията ще вземат участие и спортистите от баскетболния клуб за хора с увреждания „БКХУ Левски“.

 

Запленени от желанието да сбъдват мечти, в подкрепа на инициативата в гр. Балик  се включиха и звездите от „Отбор на сърцето“ – Играта, Лео, Монти, Спенс, Ицака, Skiller, Александър, Моисей  и други.

Под засилено звездно присъствие и голям зрителски интерес с възможност за включване в играта, първият съдийски сигнал на „Заедно сбъдваме мечти“ беше даден в град Балчик на 27-ми август в 16,30 ч. на Крайбрежната алея (Дамбата), второто полувреме ще се играе в град Левски на 3-ти септември от 16,30 ч.    в Спортния комплекс, а продължението ще се състои в град Драгоман на 10-ти септември от 15,00 ч.