ДОВИЖДАНЕ ЛЯТО, ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ С ЦЕНТРОВЕТЕ НА СОНИК СТАРТ В КАРЛОВО

На 11-ти септември в петък екипите на СОНИК СТАРТ в град Карлово организират местно мероприятие по повод започването на новата учебна година. Събитието е създадено с цел мотивиране на учениците за започване на училище и не случайно ще мине под надслов: „Довиждане, ЛЯТО! Здравей УЧИЛИЩЕ!“.

Инициативата ще се проведе в парк „Здраве“, тъй като там има необходимото място и разстояние за провеждането му, предвид мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция. Тук медицинските лица ще следят за спазването на дистанция от 1,5м между участниците и ще предоставят на участниците фирмени дезинфектанти. Мероприятието ще се състои от 10:00 до 13:00 часа.

Заниманията ще бъдат разпределени в четири беседки и на една от площадките на парка. Идеята е беседките да са разпределени по различните учебни предмети – биология, химия, история. Четвъртата беседка ще бъде предоставена на педагог от местно училище, който ще обяснява на децата подробности около евентуалното онлайн обучение, с цел  усвояване на нужните умения и чувство  на отговорност към дистанционния учебен процес.

ЦОП и ДЦДУ Карлово отговарят за беседката по Биология. В нея децата ще имат възможността да засяват семенца и ще изработят свои хербарии. Беседката ще бъде украсена тематично. Екипите изработиха скелет от картон. Ще има забавни информационни табла с факти от биологията.. „Знаете ли, че..?“

ЦСРИ Карлово отговаря за беседка История. В нея децата ще имат възможността да играят интересна игра, като ще откриват исторически факти за България /от основаването – до наши дни/. Тази беседка също ще има тематична украса – знаме, историческа карта на държавата ни през вековете.

ЦНСТДУ Карлово ще отговаря за беседката по Химия. В нея ще бъдат разположени информационни табла с факти от Химията, викторина свързана с химичните елементи от Менделеевата таблица, ролева игра, отново с факти от учебния предмет, представяне на аналитични опити. Беседката ще бъде украсена тематично.

ЦНСТ Карлово ще отговаря за провеждането на спортни игри, за да могат децата подобаващо да изпратят приключенската лятна ваканция. В тях ще бъдат включени:

  • Надбягване с чували;
  • Скачане на въже;
  • Федербал;
  • Рингове;
  • Игра на „Котка и мишка“;
  • Игра „Цветотърсачи“;
  • Игра „Кое животно съм“;
  • И др. по предложение на децата;