„БИБЛИОТЕКА НА ОТКРИТО“ ОРГАНИЗИРАХА В ЛЕВСКИ

Екипите на социалните услуги на СОНИК СТАРТ в град Левски откриха своята поредна „Библиотека на открито“ в обособено пространство за отдих в града.
На 04.11.2020 г. бе даден официалния старт на продължението на съвместната инициатива на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ Левски “Библиотека на открито“ от 2018 година под мотото “Вземи, прочети и върни“, част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.
Началото на инициативата, включваща няколко дейности, бе поставено в края на месец октомври когато деца и доброволци от социалните услуги лакираха и освежиха поставените вече „Къщички за книги“ в тревната площ до Община Левски и гаровият парк.
Потребители, доброволци и служители от социалните услуги се включиха в организираното „Четене на открито“, което се състоя в тревната площ до Община Левски и вече поставените там – две „Къщички за книги“. Чрез прочита на любими приказки и откъси от книжки децата имаха възможността да преоткрият приказния свят на книгите и да отворят съзнанието си за него.
Поредицата от дейности завърши с поставянето на нова „Къщичка за книги“ в гр. Левски. Инициативата „Библиотека на открито“ се осъществява под егидата на СОНИК СТАРТ и Кмета на Община Левски, г-жа Любка Александрова.
Гостите на събитието споделиха радостта и интереса от новата „Библиотека на открито“, която ги зареди с надежда и амбиция за превръщане на свободното им време в приятно и полезно пътешествие в света на книгите. Всички гости оставиха своя принос към инициативата, дарявайки книжка.
И така вече повече от две години влюбваме хората в книгите!
Две години се грижим библиотеките на открито да бъдат притегателно място за децата, техните родители и жителите на града.
Амбицията ни е да открием и още от нашите вълшебни библиотеки, които да са част от пространствата за отдих в града и другите населени места на териоторията на общината и региона.
Вярваме, че книгите са магия и успяваме да създаваме вълшебства заедно.