ПРЕССЪОБЩЕНИЕ ЗА КРЪГЛА МАСА НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

В периода 7 – 9 април 2016 г. в с. Дълбок дол ще се проведе Кръгла маса на социалните работници и социалните асистенти от Направление „Управление на социални услуги“ в СОНИК СТАРТ. Тазгодишният форум ще събере социалните работници, социалните асистенти и координаторите на социални дейности на СОНИК СТАРТ от Карлово, Първомай, Дупница, Каварна, Балчик, Левски и Драгоман.
В рамките на кръглата маса ще бъдат разгледани добрите практики и срещаните трудности в работата на специалистите при предоставяне на пряката социална работа; удовлетвореността и мотивацията за работа в социалната сфера; способи и средства за предотвратяване на професионалното прегаряне; място на социалния работник и социалния асистент в социалната услуга. С оглед поддържане на качеството на предоставяне на социални услуги, по време на кръглата маса ще бъде обърнато внимание и на документацията и ще бъдат предложени варианти за нейното оптимизиране. Кръглата маса ще даде възможност на участниците за обмяна на опит и добри практики.
Инвестицията в човешкия ресурс е отличителна страна на СОНИК СТАРТ и провеждането на форума е само един от начините, които ежемесечно се прилагат за надграждане на знанията, уменията и увереността на всеки един експерт.