ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В YOUTH MUSIC FEST

11722303_1445996439057143_4886916100657168555_o (1)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ

Броени дни остават до провеждането на втория по рода си YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2015, събитието е част от националната кампания на СОНИК СТАРТ ТОЛЕРАНТНОСТ „Равни под слънцето“ и е част от календара по отбелязване на 70 години град Левски. В рамките на три дни музикалната емоция ще завладее сцената пред Община Левски. Рокът отново ще доминира и ще събере почитатели на метал и мелъди саунда. Концепцията на тридневния фестивал е насочена към всички, които обичат световната рок и поп музика в различните й стилове и ще даде възможност и сцена за изява на млади изпълнители и изгряващи звезди.
Екипът на СОНИК СТАРТ тази година e подготвил едно незабравимо преживяване за участниците в три дни, като осигурява ментори за всяка група в лицето на най-изявените музиканти в страната. Началото на концертите е от 18:00 ч. на сцената на град Левски, а входът е свободен.

15 юли 2015 г.
„Smokin’ Barrels” e млада алтърнатив и пънк група. В сегашния състав групата свири от септември, 2014 година. Бандата се състои от пет момчета. Зад гърба си имат вече над 10 концерта в различни клубове и барове. Всички в групата слушат много разновидни рок, метъл и пънк групи и това им помага в креативносттa при създаването на авторските песни.
„Citizen Erased” е млада пост-хардкор банда от София, която е създадена преди една година. 17 концерта, 1 демо, 2 сингъла и EP са нещата постигнати за този период от време от четирите момчета. През март те правят своето първо национално турне по случай излизането на мини албума си „Un Sentiment Eternel“.
„Stenli Stefanov’s Project” от гр.Левски. Миналогодишната група EXTREME е вече с оригиналното име на създателя на бандата, а именно Stenli Stefanov’s Project! Бандата прави авторска музика която пише Станислав Стефанов (Стенли). В песните им се пее за любовта… за мъката от нея…. за войните и жертвите от тях.
„Panic Station” гр. Пловдив. Групата се състои от четири човека и съществува от края на 2013 г. Започва с паралелна работа върху кавъри и авторски материал. Групата свири предимно алтернативен рок, а в активите си има вече 11 авторски парчета.
„SIMAI” гр. София Групата е създадена на 12 февруари 2013г. и състои от пет човека Определяме се като като Rapcore/Nu-metal банда. Набляга на създаването на авторска музика. На концерти свири и кавъри на Limp Bizkit, Soulfly, Korn, P.O.D., Hed PE. SIMAI представят една интересна комбинация от Rapcore, Funk, Nu Metal, Alternative.
„IN DYING MOMENTS” гр. Шумен. 5-членна Симфоничен Деткор банда от Шумен, създадена през късната 2010 г. и свиреща по концерти от пролета на 2011 г. Стилът на бандата е тежък и мелодичен деткор смесен с мрачни симфонии. Групата има издадени няколко албума.
„IZIDA” с. Козар Белене, обл. Плевен. Група Изида е създадена в началото на 1989 г. – година. През 1994г. групата записва песните, които слушате – единствения си албум „По своя път“. Любовта към рок – музиката е жива и в момента и понякога Изида се събира да свири, най – вече за удоволствие.

16 юли 2015 г.
„Axez” са метъл банда от гр. Варна. Групата се състои от пет човека. Правят парчета в Metal, Punk, Experimental music стилове.
„Foretold Dead” е метъл (хеви, груув, траш, алтернатив рок) банда от гр. Дупница, създадена през август 2013 г. Групата се състои от пет човека и се отличава с това, че всеки от тях харесва различни музикални жанрове, което допринася за голямото разнообразие в репертоара им.
„BATTLE STEEL”. Групата е създадена през ноември 2013 г. в гр. Горна Оряховица и се състои от пет човека. Жанрът им е Heavy – Power Metal. Правят трибюти на ManOwaR.
„Paranormal” гр. Пловдив. Съществува от 2011 г. Групата набляга главно върху авторската музика и може да се похвали с множество участия на различни концерти и фестивали.
„Grimaze” гр. София. Бандата е основана през 2013г. в София и се състои от четири човека. Музиката на Grimaze е тежка, като корените им са предимно блус. В тежкия звук усещат силна и жива енергия, която е изключително зареждаща и искат да я споделят с повече хора.
„CIROZA” гр. Монтана. CIROZA е спийд-траш метъл група от град Монтана, създадена през 2002г. Групата е добре позната на родната траш метъл сцена. Стилът им напомня METALLICA, BLACK SABBATH, SLAYER.
„Headbangers” гр. Павликени. Рок-групата е основана преди 4 години. Състои се от петима члена: соло китара; ритъм китара; бас китара; вокал и барабани (Bruno – от Белгия). Групата има изяви в Павликени, Левски, Белене и други места от региона. В репертоара на групата са включени кавъри и собствени композиции.

17 юли 2015 г.
ДЖОН ЛОУТЪН и Б.Т.Р.

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СПОДЕЛИМ ЗАЕДНО ЕМОЦИЯТА И ДА ПОДКРЕПИМ НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ НА СОНИК СТАРТ
ТОЛЕРАНТНОСТ „РАВНИ ПОД СЛЪНЦЕТО“!