КРЪГЛА МАСА НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ НАПРАВЛЕНИЕ „УПРАВЛЕНИЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ“ В СОНИК СТАРТ

В периода от 19 до 21 Април 2015г. в хотелски комплекс „Златна Ореша“ – Жеравна, се проведе кръгла маса на социалните работници от направление „Управление на социални услуги“ в СОНИК СТАРТ. В кръглата маса взеха участие специалисти от Дупница, Първомай, Карлово, Балчик, Левски, Драгоман и Каварна.

Основните акценти на кръглата маса бяха реализирането и администрирането на социалната работа в ЦОП, ДЦДУ и ЦНСТ; обмяна на опит, ценни идеи, подходи, добри практики и срещани трудности в работата; противоречи и проблеми в законодателството, свързани със социалната работа и др.

Участниците имаха възможност да анализират своите силни и слаби страни, препятствията и предизвикателства, пред които се изправят по време на работния процес. Обсъдени бяха и иновациите в социалната сфера, както и ефективността на социалната система в Република България. Експертите направиха критичен прочит на релевантната нормативна рамка и си поставиха за цел в най-кратки срокове да обобщят предложения за адекватни промени.

Инвестицията в човешкия ресурс е отличителна черта на СОНИК СТАРТ и провеждането на кръглата маса е само един от начините, които ежемесечно се прилагат за надграждане на знанията, уменията и увереността на всеки един експерт. Реализираният работен форум предостави възможност на специалистите за надграждане на професионалния опит и възможност за усъвършенстване ефективността на социалната работа в областта на социалните услуги в СОНИК СТАРТ.