КРЪГЛА МАСА НА ПСИХОЛОЗИТЕ

В периода 25 – 26.09.2015г. в гр. Сърница ще се проведе втората Кръгла маса на психолозите от направление „Управление на социални услуги“ в СОНИК СТАРТ. В професионалния форум ще вземат участие експерти от Първомай, Карлово, Балчик, Каварна, Левски, Сливен, Дупница, Драгоман и София.

Тазгодишната кръгла маса ще бъде посветена на позитивното възпитание – крайъгълен камък в родителската грижа, подкрепящ успешното развитие на детето.

Професионалният форум отново ще предостави възможност за представяне работата на психолозите на местно ниво, обмяна на опит, добри практики и ценни идеи в областта.

В рамките на срещата ще бъдат представени и дискутирани важни теми като: Ненасилствена комуникация, Активното слушане, Дисциплината – знак за обич, Родителски стилове и методи на позитивно възпитание, Семейството – съюзник и партньор в работата на психолога и други.

Обменът на опит, споделянето на разнообразни и изпитани практики, дискутирането на различни мнения предоставят възможности за разширяване на гледната точка; повишаване полето на компетентност и качеството на предоставяната психологическа подкрепа в рамките на различните услуги.